Semnarea contractelor de finanțare în cadrul Fondului Granturilor Mici, ediția rurală LEADER și LEADER+ a avut loc pe 23 aprilie

Semnarea contractelor de finanțare în cadrul Fondului Granturilor Mici, ediția rurală LEADER și LEADER+ a avut loc pe 23 aprilie

Evenimentul de semnare a contractelor de finanțare și sesiunea de instruire în cadrul Fondului Granturilor Mici, ediția rurală LEADER și LEADER+, a avut loc la mijloc de aprilie. Coordonat de către Tomasz Horbowski, Conducătorul Solidarity Fund PL în Moldova, Marina Albu, președintele Rețelei Naționale LEADER în Republica Moldova și Radu Tucan, coordonator FGM, evenimentul a adunat circa 50 de participanți –  manageri și președinții GAL-urilor și organul responsabil, care au discutat și pus dezbatere o serie de subiecte pentru următoarele etape în activitatea Grupurilor de Acțiune Locală.

Marina Albu a prezentat metodologia și procesul de implementare, în urma cărora, împreună cu cei prezenți, a fost stabilit modul de executare al următorilor pași, limitele temporale și modul de organizare a concursului de selecție a micro-proiectelor și implementarea acestora.

Radu Tucan a venit cu o serie de sugestii pentru eficientizarea proceselor sus-menționate, precum și a prezentat modele de acte pentru apelul de propuneri de proiecte în cadrul GAL-urilor, precum și mai multe despre metodologia de cooperare și comunicare cu partenerii. „GAL-ul nu este un club închis. Co-finanțarea se acordă pe merit proiectelor care aparțin atât membrilor GAL-ului, cât și non-membrilor acestuia”, a menționat Radu.

Punctul culminant al evenimentului a fost semnarea contractelor de finanțare a GAL-urilor, ce au fost selectate spre finanțare în cadrul FGM 2019, ediția rurală LEADER și LEADER+.