Rezultatele apelului de propuneri – Fondul pentru Parteneriate LEADER, Ediția a III-a

Rezultatele apelului de propuneri – Fondul pentru Parteneriate LEADER, Ediția a III-a

FPLIII

Fondul pentru Parteneriate LEADER, implementat de Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova în parteneriat cu Solidarity Fund PL în Moldova, a anunțat rezultatele apelului de propuneri în cadrul Fondului pentru Parteneriate LEADER, Ediția a III-a, ca parte a programului: „EU4Moldova: Comunități Locale”. În cadrul acestui apel, au fost recepționate 16 dosare, dintre acestea, 11 dosare au fost selectate spre finanțare, două dosare au fost plasate în lista de rezervă, iar alte trei dosare au fost respinse. 

Menționăm că, cele 11 dosare aprobate spre finanțare vor fi ajustate conform recomandărilor agreate de către membrii Comisiei de evaluare și selectare. 

Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova subliniază că obiectivul general al acestui apel de propuneri este de a dezvolta relații de colaborare și de a împărtăși experiența LEADER între Grupurile de Acțiune Locală din Republica Moldova și cele din Uniunea Europeană și alte state, pentru a sprijini dezvoltarea socio-economică și promovarea valorilor europene în contextul extinderii UE. 

Bugetul total al Fondului pentru Parteneriate LEADER, Ediția a III-a, este de 660 000 MDL. 

În perioada iulie 2023 – decembrie 2023, vor fi organizate vizite de studiu în GAL-uri din România, Polonia, Croația și Bulgaria în cadrul cărora membrii GAL-urilor din țara noastră vor putea descoperi factorii de succes și cele mai bune practici aplicate de organizațiile-gazdă, în vederea învățării și reproducerea acestora în propria organizație. 

Fondul pentru Parteneriate LEADER a fost lansat în 2021 și este implementat de Rețeaua Națională LEADER, care își propune să finanțeze inițiative și proiecte de cooperare ca modalitate de a extinde experiențele locale pentru a permite accesul la informații și idei noi, de a face schimb de experiență și de a învăța din experiența altor regiuni sau țări, de a stimula și sprijini inovația, de a permite dobândirea de competențe și îmbunătățirea lor, prin organizarea vizitelor de studiu și schimb de experiență, inițiative comune locale și regionale. 

Fondul pentru Parteneriate LEADER este lansat în cadrul proiectului „EU4Moldova: Comunități Locale”, finanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Cooperarea Austriacă pentru  Dezvoltare (ADC) și Ministerul  Afacerilor Externe al Republicii Polone–Asistența Poloniei; și implementat de GIZ, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și Solidarity Fund PL (SFPL) în Moldova. 

 Partenerii strategici ai proiectului sunt Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură și Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova.