Descoperiți frumusețea râului Nistru (LAG Serpentina Nistrului)

Vizita în teren 1: Descoperă splendoarea Nistrului

(GAL-ul Serpentina Nistrului)

O simți? Proaspăta senzație a brizei matinale în timpul unei plimbări cu barca? Sau aroma apetisantă a zemii* de pește? Dacă ți-ai imaginat toate astea, deja ești captivul aventurii călătoare nistrene. 

Vizitează cu interes siturile istorice din localitățile GAL-ului, cum sunt, spre exemplu tabăra din Varnița a regelui suedez Carol al XII-lea, o biserică reprezentativă a sec. XIX sau un muzeu etnografic plin de mistere.

Lasă-te absorbit de profunzimea naturii, vizitând Rezervația Naturală Peisajeră Telița.

Te-ai întrebat vreodată cum funcționează serviciu vamal? Sătucul Speia adăpostește un post vamal încă de pe vremea marelui voievod al Moldovei Ștefan cel Mare – acesta încă mai e o punte accesibilă pe meleagurile vecinilor noștri, așa că-l vei vedea în plină funcțiune cu ochii tăi.

Să știi că splendoarea Nistrului nu va părăsi niciodată sufletul tău, mai ales după ce vei afla atât de multe despre proiectele din cadrul GAL-ului „Serpentina Nistrului”.

___

*Zeama e felul ăla de bucate tradițional românesc și moldovenesc, gătit din pește sau pui. Se spune că cele mai gustoase și aromate zemi le gătesc bunicile noastre.

REGULI GENERALE!

Nu uitați aparatul de fotografiat! Adunați-vă amintirile nu doar în mintea voastră, ci și în albumele voastre.

Aveți răbdare! Călătoriile ar putea părea lungi, dar vă promitem că timpul va zbura foarte repede!

Fiți prietenoși! Această călătorie este o experiență unică. Faceți-vă prieteni noi și savurați o călătorie minunată împreună!

• Împărtășirea este grija! Să împărtășim împreună zâmbete, imagini, alimente și amintiri!

Aveți grijă de Natură! Nu lăsați murdării în locurile vizitate.

Distrați-vă! Bucurați-vă neapărat de toate aceste procese. Bineînțeles că veți vedea cum funcționează proiectele noastre, dar inimile bune ale oamenilor noștri vă vor face să vă simțiți ca și cum ați fi într-o vacanță mică, astfel încât veți dori să petreceți aici mai mult timp.