De ce să participi

Așteptăm cu nerăbdare să vă împărtășim experiența noastră LEADER în Moldova, să vă prezentăm proiectele reușite și contăm pe participarea voastră activă și contribuția valoroasă la eveniment. Considerăm că experiența LEADER din Moldova ar putea servi drept o sursă de inspirație pentru GAL-urile europene și sperăm că evenimentul ne va oferi posibilitatea să facem schimb de opinii și practici fiind un punct de plecare pentru o colaborare pe viitor cu GAL-urile din Moldova.

Implementarea abordării LEADER în Moldova a început în 2015/2016 cu implicarea diferitor parteneri și cu suportul câtorva donatori (inclusiv UE, HEKS, Polish Aid, USAID, UK Aid și MAF din Estonia). Primul GAL moldovenesc a fost lansat în 2017/2018. La moment, numărăm mai mult de 30 GAL-uri care acoperă aproximativ 30% din teritoriul zonelor rurale ale Moldovei. 11 GAL-uri au gestionat apeluri de dezvoltare locală în 2018 și au implementat peste 160 proiecte-pilot LEADER cu un buget total de co-finanțare de aprox. 330.000,00 EUR.

La sfârșitul anului 2018 împreună cu organizațiile care facilitează procesul de implementare a abordării LEADER în Moldova a fost creată Rețeaua Națională LEADER. Acest eveniment reprezintă de asemenea lansarea oficială a rețelei moldovenești LEADER.