Atelierul „Comunicarea și Vizibilitatea Grupurilor de Acțiune Locală”

Atelierul „Comunicarea și Vizibilitatea Grupurilor de Acțiune Locală”

14 februarie a fost o zi specială pentru GAL-uri – împreună cu reprezentanții Grupurilor de Acțiune Locală, am pus bazele strategiei lor de promovare la nivel național.

Peste 20 de reprezentanți ai GAL-urilor, Rețelei Naționale LEADER și Solidarity Fund PL în Moldova s-au adunat în incintaCentrului pentru Dezvoltare și Antreprenoriat Moldova-Polonia. Împreună am explorat diverse canalele de comunicare on-line, în special posibilitățile pe care le au aplicațiile Gmail, Google Drive și Facebook. Un ghid, cu recomandări concrete de îmbunătățire, a fost oferit celor prezenți. 

Evenimentul a fost destinat tuturor reprezentanților cu abilități de PR din GAL-uri, iar atelierele practice au avut loc în limbile română și rusă.

Participanții au încercat independent să creeze un grup de contacte pe email, care să includă fiecare membru al GAL-ului și să faciliteze comunicare dintre echipele de lucru și partenerii locali.

Crearea documentelor, tabelelor și formularelor Google s-au dovedit a fi nu doar o activitate necesară, ci și una pe înțelesul tuturor oaspeților.

În urma atelierului, paginile de Facebook ale participanților au o imagine îmbunătățită. Câțiva dintre cei prezenți au pus bazele unor pagini și grupuri noi, care vor servi drept cel mai bun mijloc de promovare pentru inițiativele GAL din țară.

Ilona Spesivțev, reprezentantă a departamentului de PR și Comunicare din cadrul Solidarity Fund PL în Moldova, a condus atelierul practic în limba română și a menționat că este extrem de important de unificat imaginea GAL-urilor la nivel național. „Dacă e să vorbim despre paginile de Facebook, trebuie de înțeles și analizat care este scopul, pe care-l urmăriți în procesul de promovare a GAL-ului, dar să fie în conformitate cu prioritățile de dezvoltare alese”, a adăugat ea.

Atelierul de Comunicare și Vizibilitate, destinat GAL-urilor din Republica Moldova, este un prim pas în dezvoltarea strategiei de promovare a GAL-urilor. Acest tip de instruire va fi desfășurat atât la nivel regional, cât și individual, cu scopul de a oferi suport Grupurilor de Acțiune Locală din țară.