Apel de propuneri pentru Grupurile de Acțiune Locală

Apel de propuneri pentru Grupurile de Acțiune Locală

Federația Agricultorilor din Republica Moldova (FARM) în parteneriat cu Rețeaua Națională LEADER din Republica Moldova (RNL) lansează apelul de propuneri Implementarea unor măsuri de sprijin pentru eficientizarea activității Grupurilor de Acțiune Locală (GAL) din Republica Moldova, componenta LEADER.

Apelul face parte din etapa I a proiectului Implicarea societății civile în îmbunătățirea politicilor și promovarea modelelor eficiente de dezvoltare rurală finanțat de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova. Proiectul vizează GAL-urile de pe întreg teritoriul Republicii Moldova și este orientat spre dezvoltarea instituțională a GAL-urilor și dezvoltarea social-economică a zonelor rurale, prin prisma abordării LEADER.

Scopul apelului este selectarea a cel mult 12 GAL-uri din Republica Moldova, care urmează să beneficieze de asistență tehnică în dezvoltarea instituțională precum și finanțarea implementării unor măsuri de dezvoltare socio-economică a teritoriului GAL-urilor.

Pot aplica Grupurile de Acțiune Locală din Republica Moldova cu experiență și fără experiență de implementare a proiectelor de dezvoltare locală, ce sprijină realizarea Strategiilor de dezvoltare locală a GAL-urilor și care corespund criteriilor și principiilor de bază ale abordării LEADER.

Informații despre procedura de aplicare și documentele necesare găsiți în:

1.Reguli de participare (PDF)

2.Formular de aplicare (Word)

Aplicația completă poate fi expediată până la 10 februarie 2020, ora 09:00, prin email la adresa: concursRNDR@gmail.com